Други

 

Драматичен театър “Гео Милев”

DRAW001c

Първата пиеса - "Малакова" на П. Р. Славейков се играе още през 1870 г. Театралната сграда е построена през 1914 г. и се превръща в най-голямото културно и просветно средище на града. Театърът става професионален през 1919 г.

Държавна опера - Стара Загора

Image

Първият извънстоличен оперен театър, създаден през 1925 г. Със Старозагорската опера са свързани имената на Христина Морфова, Георги Баталов, Тодор Мазаров, Анна Томова-Синтова и др.

Държавен куклен театър

kuklenteatar2

Основан през 1957 г. Носител на многобройни награди от наши и чужди фестивали. Домакин на ежегодния международен театрално-куклен фестивал за възрастни “Пиеро”.

Адрес: ул."Ген.Гурко" 46
Билетна каса в сградата на театъра, тел. 042/620 346
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.pierrot-bg.com

  

 

 

Зала на смеха с криви огледала

zala-na-smeha

Залата се намира на територията на парк Аязмото, в близост до зоопарка и игрищата за бадминтон. Разполага с 10 криви огледала, които отразяват в причудливи форми всеки, който застане пред тях. Малко странни, но изключително забавни и смешни отражения.

Входни такси: за деца до 7 год. - 0.20 лв.
                      за учащи - 0.50 лв.
                      за възрастни – 1.00 лв.

Работно време : 09.00 - 17.00 ч. 
Почивни дни: понеделник и вторник 

Астрономическа обсерватория “Юрий Гагарин”

observatoria

Обсерваторията е първата в страната, основана през 1961 г. Предлагат се образователни беседи, наблюдения на небесната сфера, възможност за работа със звездна карта, мултимедийни продукти в областта на астрономията.