Други

Местна кухня и вина

Традиционна българска кухня може да се опита в много от ресторантите на града. Някои от тях са обзаведени в типичен битов стил. Ястията от националната кухня в менюто са много, а изборът зависи от личния вкус.

В района на Стара Загора се отглеждат предимно червени сортове грозде. Климатичните условия благоприятстват получаването на богати и плътни червени вина от сортовете Мавруд и Каберне совиньон. Предпочитани марки местни вина са  „Черга“, „Траяна“, „Аугуста“, „Менада“, „Менада тринити“.

Демонстрационен турнир на Прабългарска школа “Бага-Тур”

 

bagatur11Демонстрационните турнири на Прабългарска школа за оцеляване “Бага-Тур” представят характерни бойни похвати, оръжия, исторически и фолклорни сюжети, елементи от ритуалите, танците и игрите на нашите предци прабългари, траки и славяни.