Посетете новия туристически сайт на Стара Загора

trans

Не пропускайте

Туристически маршрути в Стара Загора

РАЗГЛЕДАЙТЕ АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

trans

Ансамбъл "Загоре"

 

1176866082

Общински фолклорен ансамбъл „Загоре" е създаден през есента на 1955 г. под ръководството на Панайот Янев, а от 1973 г. става професионален институт.
В репертоара му са обхванати произведения от всички фолклорни области на България – огромно разнообразие от мелодии, ритми и багри.
През 2010 г. ансамбъл „Загоре" получава от Съвета на европейската научна и културна общност сертификат на Институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата, значка „Златна книга" за принос за развитието на българската култура, носител е на Кристална лира за върхови постижения от СБМТД.

Ансамбъл "Загоре" може да гостува с концертна програма по различни поводи до всяко населено място в страната. Има готовност за концертна програма, обхващаща различни фолклорни области на България. В репертоара на ансамбъла е спектакъла "Българи от ново време" със съвременна интерпретация. Разполага с транспорт и озвучителна апаратура с мощност 5000 W за площадно озвучаване. При малка сцена, се подготвя камерна програма.

за контакти: 
тел. 042/ 623 958 - офис

 

1176318885

zagore

IMG 5392