Посетете новия туристически сайт на Стара Загора

trans

Не пропускайте

Туристически маршрути в Стара Загора

РАЗГЛЕДАЙТЕ АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

trans

Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур"

 

Бойни умения, специализирана езда, волтижировка и джигитовка.
тел. 0899 174 115  

Вижте Демонстрационен турнир на Прабългарска школа “Бага-Тур”

Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур" символично са осветили своя свещен знак - меча Багатур в тракийското светилище Белинташ. Мечът вече е обиколил едни от най-значимите за България места и тепърва ще  бъде символ на още събития, които целят да възродят древната българска ценностна система, традиции и култура.
Мечът Багатур е реплика на истински меч от древността, който е бил изкован в библейски времена и е тежал в ръцете на владетелите на България.В него са вплетени всички важни за българите символи и рунически знаци.

Вече е открит прабългарският аул, разположен на Аязмото в Стара Загора. 
Той представлява комплекс за занимания, разгърнат на 3 дка в южната част на Зоопарка. В същината си, това е демонстрационно-атрактивен център със старинен вид.Основната идея е посетителите да имат жива връзка с миналото ни, докосвайки се до древната ни история практически. За целта има изградени терени за стрелба с традиционен лък, фехтовка с меч и щит, хвърляне на копие, езда, въртене на бич, експозиция на старинно облекло, въоръжение и др.
Основната цел на Аула остава една – място за работа с подрастващи и младежи за възстановяване и популяризиране на ценностната система на предците ни.