Посетете новия туристически сайт на Стара Загора

trans

Не пропускайте

Туристически маршрути в Стара Загора

РАЗГЛЕДАЙТЕ АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

trans

Спасителен център за диви животни

spasitelencentar

 Създаден през 1992 г. по инициатива на Федерация "Зелени Балкани", в сътрудничество с Техникума по Ветеринарна медицина и Тракийския университет, днес Центърът има статут на официален “Спасителен център”, съдействащ на Министерството на околната среда и водите по прилагане на закона за биологичното разнообразие. Член е на Световния съвет по рехабилитация на диви животни (IWRC).
Центърът развива образователни екологични младежки програми, приема посетители и доброволци от цялата страна.

На площ от 6300 кв.м са изградени повече от 50 съоръжения за рехабилитация, лечение, размножаване и връщане в природата на бедстващи, редки и застрашени от изчезване птици - волиери, ветеринарна амбулатория, обслужващи помещения, помещения за разлитане и възстановителна терапия.

Адрес: бул.“Св. Париарх Евтимий” 21 (сградата на Ветеринарен техникум)
Тел.: 042 607 741
URL: http://www.greenbalkans-wrbc.org/

Една от основните цели на екипа на Спасителния център за диви животни е да допринесе за развитие екологичното образование на всички хора, които имат отношение към опазването на природата.

Предварителните заявки за посещения:
д-р Христина Клисурова, 0886 57 00 53, е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
препоръчително време за посещения: 11 - 17 часа

В Центъра могат да бъдат организирани лекции и беседи на природозащитна тематика, както и открити уроци за ученици и студенти по биология, екология и свързани с тази теми предмети. За подобни инициативи е нужно да се обадите поне седем работни дни преди събитието.
За повече информация: д-р Христина Клисурова, 0886 570053

GPSGPS Координати:

Геогр. ширина: 42.405033333

Геогр. дължина: 25.635819444

 

 

В началото на месец май 2010 членовете на фотоклуб Паралакс, София с ръководител Николай Трейман избраха да открият непознати за тях места в района на Стара Загора.

В снимките, които ни изпратиха виждаме през техните очи лицата на хората, които са срещали и местата, на които са били.

Автори: Цочо Бояджиев и Ивелина Берова