Не пропускайте

Туристически маршрути в Стара Загора

РАЗГЛЕДАЙТЕ АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

trans

"TRAVEL.ENJOY.RESPECT." - „ПЪТУВАЙ.НАСЛАЖДАВАЙ СЕ.УВАЖАВАЙ.“

Snimka za novinata malka

 

По инициатива на Световната организация по туризъм (UNWTO)  в Международната година на устойчивия туризъм за развитие - 2017  се осъществява кампания за отговорен туризъм, която има за цел да повиши осведомеността  за приноса на устойчивия туризъм за развитието на икономиката и обществото, за опазване на културното и природно наследство. 

"TRAVEL.ENJOY.RESPECT." е призив към хората, които пътуват да зачитат традициите на местните общности, да бъдат отговорни към природното и културно наследство, да обогатяват знанията си за посещаваните места.

Основното послание на кампанията е обобщено от Генералния секретар на UNWTO Талеб Рифай: "Всеки път когато пътувате, където и да пътувате, не забравяйте да се отнасяте с уважение към природата, културното наследство и вашите домакини. Така ще  започне промяната, която искате да видите в света. Вие може да бъдете посланик на едно по-добро бъдеще."

Кампанията  се провежда на различни езици и пазари по целия свят и включва наръчника  "Съвети за отговорния пътешественик", разработен от Световния комитет по етика в туризма.

Информация за кампанията е публикувана на уеб страниците на:

Световната организация по туризъм

http://wtd.unwto.org

Travel.Enjoy.Respect.

http://www.travelenjoyrespect.org/

http://www.tourism4development2017.org/travel-enjoy-respect/