ПАКЕТИ „ТИЙМ БИЛДИНГ“

1.ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ

Първи ден

14:00 - пристигане в Стара Загора и настаняване в хотел. Настанителната база в града е с категория от 1 до 5 звезди.
Информация за хотели и заведенията за хранене може да се получи в Туристически информационен център.

15:00 - посещение на Природна забележителност „Стария Чинар" с беседа.

15:30 - посещение на музей на бирата „Светът на Загорка". Музейната сбирка представя над 100 годишната история на пивоварната в Стара Загора. Обиколка със специално обучени екскурзоводи представя процеса на производство и завършва в зала за дегустации.
Адрес: Стара Загора, ул. „Хан Аспарух" 41
Посещението е с предварителна резервация на тел: 0800 11 330
http://www.zagorkatours.bg/

16.30 – тийм билдинг програма в зала на хотела.

19:30 – вечеря.
Втори ден
10:00 - посещение на Регионален исторически музей. В постоянната експозиция на музея, на четири нива, с над 1700 оригинални артефакта се проследява историята на града и региона от VI хил. пр. Хр. до 1879 . На едно от нивата са експонирани оригиналните останките на главната улица (cardo maximus) на античния град Августа Траяна. От 2008 г. музеят е в нова, специално строена за него сграда с форма на пясъчен часовник, символизиращ непреходността на времето.
Адрес: Стара Загора, бул. „Руски" 42, тел. 042 919 214 - екскурзоводи www.museum.starazagora.net;
12:30 – обяд.
Градът предлага много и разнообразни възможности за хранене за всеки вкус – ресторанти, заведения за бързо хранене, различни видове кухня. Пълна информация може да се получи в Туристически информационен център.

13:30 - посещение на Античен форумен комплекс на Августа Траяна. Комплексът включва монументални постройки на античният град Августа Траяна - каменен площад с постамент за статуя и амфитеатрален аудиториум с девет реда каменни седалки, украсен с колонада и арки, терми, крепостни стени, западна порта и част от главната антична улица (decumanus maximus), продължаваща в източна посока, където са разкрити останки от 36 магазина. Адрес: Стара Загора, бул. „Митрополит Методий Кусев" 33, 042 919 214 – за посещение с екскурзовод
www.museum.starazagora.net

15:00 – тийм билдинг програма в зала на хотела.
17:00 – кафе пауза в център на града с разходка в център на града.

19:30 – вечеря.
Трети ден
09:00 – закуска.
10:00 - посещение Архитектурен комплекс „Музей на религиите". Уникално култово място в центъра на Стара Загора, почитано като свещено през различни исторически епохи. Сградата е архитектурен, стенописите художествен паметник на културата. При проведени археологически разкопки в нея са разкрити останки от култова яма (Х-ІХ в. пр. Хр.), езическо светилище, посветено на тракийския конник (ІІ–ІІІ в.), средновековна християнска гробищна църква (края на Х–ХІІІ в.).
Адрес: Стара Загора, ул. „Пазарска" 1, 042 919 214 – заявка за екскурзовод.

12:00 – отпътуване.

2. ДВУДНЕВЕН ПАКЕТ

Първи ден
14:00 - пристигане в Стара Загора и настаняване в хотел. Настанителната база в града е с категория от 1 до 5 звезди.
Информация за хотели и заведенията за хранене може да се получи в Туристически информационен център.

15:00 – тийм билдинг програма в парк „Митрополит Методий Кусев" /„Аязмото"/. Паркът е разположен по южния склон на Сърнена гора и заема площ от 3200 дка. Част от него е обявена за паметник на парковото и градинското изкуство. На територията му се намират игрища за бадминтон и тенис, оборудвани спортни площадки за фитнес на открито, детски площадки, летен театър, зоопарк, заведения за хранене. В самото сърце на Аязмото е разположен и красивият параклис „Свети Теодор Тирон". Посещение на Зала на смеха, разположена на територията на парка. Разполага с 10 криви огледала, които отразяват в причудливи форми всеки, който застане пред тях. Малко странни, но изключително забавни и смешни отражения.

17:00 - кафе пауза с разходка в центъра на града.

19:30 – вечеря.
Втори ден

09:00 – закуска.

10:00 – тийм билдинг програма в зала на хотела.

12:30 – обяд.

13:30 - посещение на музей „Неолитни жилища". Музеят е изграден за да бъдат съхранени разкритите останки от къща, която е една от най-добре запазените и с най-богат инвентар двуетажна жилищна постройка в Европа от епохата на ранния неолит (начало на VІ хил. пр. Хр.). В сутерена на сградата има експозиция «Праисторическото изкуство в Старозагорско». В нея могат да се видят прекрасни шедьоври на керамични съдове, антропоморфна и зооморфна пластика, накити и оръдия на труда, изработени от създателите на първата европейска цивилизация.
Адрес: Стара Загора, ул. „Армейска" 20, 042 622 109
www.museum.starazagora.net

15:00 - посещение Архитектурен комплекс „Музей на религиите". Уникално култово място в центъра на Стара Загора, почитано като свещено през различни исторически епохи. Сградата е архитектурен, стенописите художествен паметник на културата. При проведени археологически разкопки в нея са разкрити останки от култова яма (Х-ІХ в. пр. Хр.), езическо светилище, посветено на тракийския конник (ІІ–ІІІ в.), средновековна християнска гробищна църква (края на Х–ХІІІ в.).
Адрес: Стара Загора, ул. „Пазарска" 1, 042 919 214 – заявка за екскурзовод
www.museum.starazagora.net

15:30 - посещение на къща музей „Градски бит XlX в." Музейната експозиция показва домашна уредба и образци от градско облекло от края на ХІХ до средата на ХХ в. В обзаведените стаи традиционните местни предмети съжителстват с модерни за времето си европейски и руски образци. Изложена е богата колекция от предмети, принадлежали на заможни старозагорски семейства. Музеят се помещава в Хаджиангеловата къща, построена през 1883 г.
Адрес: Стара Загора, ул. „Димитър Наумов" 68, тел: 042 919 214 - екскурзоводи www.museum.starazagora.net
Посещението на обекта е с предварителна заявка в Регионален исторически музей.
16:00 - кафе пауза.

17:00 - отпътуване.