Не пропускайте

Туристически маршрути в Стара Загора

РАЗГЛЕДАЙТЕ АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

trans

Програма на Държавна опера Стара Загора

                         

                 K Z

 

 


„Царицата на Чардаша" оперета от Имре Калман

13.12.2017г.,.19.00ч.,,Зала Опера"

 

 Концерт на ансамбъл "Загоре"

 

От една година Ансамбъл „Загоре" има обновено ръководство. То си постави амбициозната задача, въпреки многобройните участия на състава, да обнови и разнообрази репертоара на ансамбъла. В новата ни програма са застъпени следните фолклорни области: Тракийска, Шопска, Пиринска и Северняшка етнографска област. Надяваме се всеки един от присъстващите на концерта да намери това, което му допада и обича. Дали сме постигнали целта, си ще разберем на четиринадесети декември.

14.12 19:00ч. Зала опера

 


„ До Ре Ми 3 в пелени" – опера за бебоци


Режисьор Росица Костова
С участието на Нина Димитрова, Нели Нечева, Никола Марулев, Теодор Петков, Светлана Денева-пиано, Полина Влахова-пиано, трио „ Реверанс".

15.12 петък, 11:00 часа, зала ФОАЙЕ

 

 

„Бохеми" опера от Джакомо Пучини


Диригент Алберто Веронезе /Италия/
Режисьор Огнян Драганов

16.12.2017г.,.19.00ч. ,,Зала Опера"

 

Танцов спектакъл "В нощта преди Коледа"

Старозагорската опера балетна школа „Па де Кре" и приятели ще представи приказно - танцовия спектакъл „ В нощта преди Коледа ". Режисьор и балетен педагог е Кремена Костова , репетитори Юлияна Коева, Яна Кафалиева и Радостина Турлакова, мултимедия Милен Ботев, текст Искра Георгиева, глас Мария Донева.
Нощта преди Коледа е времето на трепетно очакване, на раждането на чудото, време на надежди и мечети...
„ В нощта преди Коледа „ сценичният разказ е преплетен по неповторим начин с въздействието на музиката, красотата на танца и неподправената емоция на човешките чувства и отношения. На сцената, ще оживее една вълшебна приказка за Лапландия и нейната загадъчност, за едно вълнужащо пътуване през далечни страни, за джуджета, елфи, феи, снежинки..... и едно малко объркано момиченце, което след много приключения и изпитания разбира истинската същност на Коледа.
Нека „В нощта преди Коледа" да бъдем заедно в салона на Държавна Опера – Стара Загора, за да се потопим в магията на празника и да се заредим с добро настроение и незабравими емоции с помощта на участниците в представлението – Балетна школа „ Па де Кре" и техните приятели.

17.12 19:00ч. зала Опера

 

FLEXX BALLET

FLEXX BALLET е обичан по цял свят. Световното турне тази година включва градове от цяла Русия, Китай, Германия, Франция, Италия, Швеция, Финландия и няколко града от България. Първите обявени градове са Варна -16.12, Бургас – 17.12 и Велико Търново – 19.12 и Стара Загора - 20.12.

20 декември 19:00ч Държавна опера Стара Загора

 


Коледен концерт на вокална студия „ Кара"


Вокален педагог Маргарита Карагьозова
В програмата творби от Маскани, Перголези, Цезар Франк, Пучини,Чайковски, Белини, Верди, Росини, Габриел Форе и Жул Масне.

21.12 четвъртък, 17:00 часа, зала ФОАЙЕ (Вход свободен)

 

  

Снежанка и седемте джуджета" балет от Александър Йосифов


Хореография Силвия Томова
Сценография Иван Токаджиев
Костюми Първолета Чавдарова-Летиция
Декори - Държавна опера-Русе
Балет на Държавна опера-Стара Загора
С участието на ДЮСОБ „Маргаритки"

21.12 четвъртък, 17:00 часа, зала ФОАЙЕ (Вход свободен)

 


„Миса Креола" – от Ариел Рамирес

23.12 събота, 20 часа, зала Опера

 

  
„Царицата на чардаша" – оперета от Имре Калман

Режисьор Николай Априлов, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Радина Близнакова и Лилия Бабунова, хореография Татяна Янева

28.12 четвъртък 19 часа, зала Опера

 


НОВОГОДИШНА НАЗДРАВИЦА В ОПЕРАТА

Режисьор Славчо Николов
Диригент Димитър Косев

С участието на: Калуди Калудов, Анна Дитри, Петя Петрова, Емилия Иванова, Елена Баръмова, Офелия Христова, Емилия Джурова, Николай Добрев, Милко Михайлов и др.

31.12.2017г., 18.00ч., зала Опера

 

 

                   http://www.operasz.bg/calendar.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/

ОНЛАЙН и в разпространителската мрежа на http://www.eventim.bg

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР:  каса до Областна управа

каса Опера

Тел.: 042/ 622 431, 0885 509829
РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.30ч.– 13.30ч. и от 14,30-19,00 ч.


ПОЧИВНИ ДНИ: събота и неделя

 

СЪОБЩЕНИЕ

В Билетния център на Операта  може да закупите сребърна и златна VIP карти на Държавна опера-Стара Загора, както и билети във вид на Ваучер за подарък на близък човек.
Ето какви са привилегиите за притежателите на картите. За VIP карта Silver – еднократно се заплащат 50 лв. Картата се издава за една година от датата на закупуване . Притежателят й  избира свое място в салона, което се отбелязва с името му на скицата на салона и ползва намаление при закупуването на билет за представление на Държавна опера-Стара Загора с редовна цена от 12 лв. – на цена 6 лв. Избраното място се пази 24 часа преди спектакъл и 48 часа преди премиера на Държавна опера-Стара Загора.
За VIP карта Gold еднократно се заплащат 80 лв. Ползваното намаление е от 50% при закупуването на билет за представление на Държавна опера-Стара Загора с редовна цена от 20 лв. – на цена от 10 лв. в ложите в салона. Другите условия са същите, както при сребърната карта.

Държавна опера-Стара Загора